Digitaalinen osaaminen

Digiryhmä hankkii digitaalista osaamista koko vuoden ajan, mutta alkuun päästään kahdella omaan tahtiin työstettävällä tehtävällä. Tehtävät tehdään 15.10.2017 mennessä. Liitä tuotoksesi omaan portfolioosi (blogi tms.) ja nimeä selvästi omaksi kokonaisuudekseen (esim. digitaalinen työkalupakkini tms.).

 1. Osoita osaamisesi tieto- ja viestintävälineiden käyttötaidoistasi Oppiminen Online -konseptin tasolla Some-Ekspertti. Tututstu konseptiin ja siinä oleviin koulutuksiin. Hanki lisää tietoa aiheista, joita et vielä hallitse kuuntelemalla nauhoitettuja verkkoluentoja. Voit hakea osaamismerkkejä jo kesän 2017 aikana, mutta ne käsitellään elokuussa.
  1. Mene verkko-osoitteeseen: http://www.oppiminenonline.com/
  2. Voit valita vapaasti, mitkä merkit suoritat seuraavien pakollisten lisäksi: Blogger, WordPress, Google Drive (molemmat) ja PLE. Some-Ekspertti tarkoittaa 25 osaamismerkkiä, jonka saat automaattisesti merkkien hyväksymisen jälkeen.
  3. Kaikki ohjeet merkkien hakemiseen löytyy Oppiminen Onlinen sivuilta.
  4. Liitä Some-Ekspertin merkki omaan portfolioosi. Tämä merkki osoittaa, että Ekspertin taso on saavutettu.
 2. Tutki eri MOOCeja tuottavia ympäristöjä (alla on linkkejä). Valitse itsellesi mieluisa MOOC-kurssi ja osallistu siihen. Suorita kurssi loppuun ja raportoi kokemuksestasi haluamallasi tavalla portfolioosi (max 2 sivua). Se voi olla myös oppimispäiväkirjamerkintänä.
  1. Ulkomaiset kurssit
   1. FutureLearn
   2. Emma portaali
   3. Coursera
   4. Canvas Network
   5. Khan Academy
   6. Udemy
   7. EdX
   8. Open2study (australiainen)
   9. Erasmus+ Cources
  2. Kotimaiset kurssit
   1. Aalto MOOCs
   2. Eliademy
    1. Koodiaapinen
   3. TAOKK:n kursseja

Digitaalinen osaaminen kuuluu teemaan Oppimisympäristöt.